Fõ tartalom

Nyugatszlovákiai Vízművek r.t. értesíti a lakosokat, hogy a vízórák leolvasását fogják végezni községünkben a köv. utcákban: 

2017. október 19. – Hviezdoslav, Bernolák,  Rózsa, Jaroš kpt., Diófasor, Sládkovič,

2017. október 20. – Gorkij, Majakovszkij, Hollý, Szlovák, Jánosházai út,

2017. október 21. – Vasúti út,

2017. október 23. - Felvég, Kossúth, Vágmenti, Golgota és Gárdonyi utcákban.

Tisztelt lakosok!

Értesítjük Önöket, hogy a Tardoskeddi Képviselő-testület XXIX. ülése 2017. október 24-én, (kedden) 16,00 órai kezdettel lesz megtartva a községi hivatal tanácstermében.

Program:

Bővebben...

Értesítjük községünk lakosait, hogy 2017. október 26-án, azaz csütörtökön az üvegeket fogják gyűjteni községünk területén. Ezt a hulladékot a zöld színű zsákokban kell összegyűjteni.

Értesítjük a lakosokat, hogy 2017. október 23-tól 26-ig a nagyméretű hulladék gyűjtésére kerül sor községünkben. Ezúton szeretnénk felhívni a lakosok figyelmét, hogy a nagyméretű hulladékot azon fogják elszállítani, amelyik napok a háztartási hulladékot is gyűjtik az utcájukban, ezért a hulladékot elég azon a napon kitenni a házak elé.

Megértésüket köszönjük.

Tisztelt lakosaink!

Kérjük Önöket, hogy  a község területén elhelyezett színes konténerekbe csak az annak megfelelő szelektív hulladékot tegyék bele. Ez azt jelenti, hogy a kék színűbe csak a nem  szennyezett papír hulladékot, a sárga konténerbe pedig a műanyag, tetrapak és fém hulladékot helyezzék.

Köszönjük.

Értesítjük községünk lakosait, hogy 2017 október 21-én, szombaton reggel 8-tól 13 óráig patkánymérget fognak árusítani a Faluház melletti parkolón.

A méreg ára 2,20 €. Ebből 1,50 € a lakos fizet, 0,70 € Tardoskedd Község.

Nagy Ferenc, kéményseprő értesíti községünk lakosait, hogy 2017. szeptember 25-étől a kémények ellenőrzését és tisztítátsát fogja végezni a SZK Belügyminisztériuma 401/2007-es rendelete értelmében.

Értesítjük községünk lakosait, hogy Tardoskedden a szelektív hulladékgyűjtés keretén belül külön gyűjtjük a használt, kiürült tonereket és elemeket is, amelyek nem tartoznak a háztartási hulladékok közé. Ezeket a nehezen lebomló hulladékokatszelektív gyűjtőedényekbe ún. recykloboxokba kell leadni, amelyek megtalálhatók a Községi Hivatal, a Faluház és a Vásárcsarnok épületében.

A használt elemek és tonerek gyűjtésével megakadályozzuk, hogy a bennük lévő veszélyes anyagok a természetbe kerüljenek, ezzel hozzájárulunk környezetünk védelméhez. Köszönjük!

MACH TRADE  spol. s  r. o.  / INSA spol. s r.o.

Használt elemek és akkumulátorok gyűjtése, tárolása és újrahasznosítása

Megőrizni bolygónk környezetének egészségét és szépségét a jövő generációk számára is, rendkivül fontos és felelősségteljes feladat. Az elpusztított, tönkretett természet, a levegő, a víz és a termőtalaj szennyezettsége nagymértékben hozzájárul korunk globális ekológiai problémáinak kialakulásához, amelyek a légkör fokozatos felmelegedésének, a biológiai sokszínűség veszélyeztetésének, az ózonréteg elvékonyodásánek hátterében állnak. Mindehhez hozzájárul a szemét, a hulladékmennyiség  hihetetlenül gyors növekedése. Mérsékelni, megfékezni a globális ekológiai problémák katasztrófális hatását csak akkor és úgy lehet, ha mindannyian haladéktalanul  nekifogunk a környezetvédelmi feladatok megoldásának.  Mindenki lehetőségein belül és lehetőségei szerint: az otthonában és a munkahelyén egyaránt.

Az elemek és akkumulátorok nehezen bomló hulladékok

Mindennapi életünk és tevékenységeink során gyakran kerülünk kapcsolatba nehezen bomló hulladékokkal , mint például az elemek és akkumulátorok. Az elemek és akkumulátorok  nem valók a háztartási hulladék közé, tehát ezeket a következő szimbólummal jelöljük:

A használt elemeket, akkumulátorokat mindenképpen speciális tárolóedényekbe – ún. RECYKLOBOXOKBA – gyűjtsük, amelyek megtalálhatóak a Tardoskeddi Községi Hivatalban, Faluházban és a Vásárcsarnokban.

Bővebben...

Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a következő szélriasztást adta Nyitra megye járásaira:

Erősség: 2. fokozat

2017. szeptember 14-én 19:00 - 21:00 óra közt

Erősség: 1. fokozat

2017. szeptember 14-én 21:00 - 23:00 óra közt

A közeledő hidegfront erős széllökéseket fog eredményezni, a szél sebessége 65-100 km/óra is lehet.

 

Szlovák Posta értesíti a község lakosait, hogy 2017. szeptember 12., kedden 12.30 - 14.30 közt zárva lesz.