Fõ tartalom

MACH TRADE  spol. s  r. o.  / INSA spol. s r.o.

Használt elemek és akkumulátorok gyűjtése, tárolása és újrahasznosítása

Megőrizni bolygónk környezetének egészségét és szépségét a jövő generációk számára is, rendkivül fontos és felelősségteljes feladat. Az elpusztított, tönkretett természet, a levegő, a víz és a termőtalaj szennyezettsége nagymértékben hozzájárul korunk globális ekológiai problémáinak kialakulásához, amelyek a légkör fokozatos felmelegedésének, a biológiai sokszínűség veszélyeztetésének, az ózonréteg elvékonyodásánek hátterében állnak. Mindehhez hozzájárul a szemét, a hulladékmennyiség  hihetetlenül gyors növekedése. Mérsékelni, megfékezni a globális ekológiai problémák katasztrófális hatását csak akkor és úgy lehet, ha mindannyian haladéktalanul  nekifogunk a környezetvédelmi feladatok megoldásának.  Mindenki lehetőségein belül és lehetőségei szerint: az otthonában és a munkahelyén egyaránt.

Az elemek és akkumulátorok nehezen bomló hulladékok

Mindennapi életünk és tevékenységeink során gyakran kerülünk kapcsolatba nehezen bomló hulladékokkal , mint például az elemek és akkumulátorok. Az elemek és akkumulátorok  nem valók a háztartási hulladék közé, tehát ezeket a következő szimbólummal jelöljük:

A használt elemeket, akkumulátorokat mindenképpen speciális tárolóedényekbe – ún. RECYKLOBOXOKBA – gyűjtsük, amelyek megtalálhatóak a Tardoskeddi Községi Hivatalban, Faluházban és a Vásárcsarnokban.

Az elemek és akkumulátorok gyűjtését – a szelektív hulladékgyűjtés keretein belül – a gyártó biztosítja és viseli az ezzel összefüggő kiadásokat is. A szelektív hulladékgyűjtéssel járó költségek nem tartoznak a háztartási hulladék után fizetendő helyi  szemétdíjba – kivéve a helytelen gyűjtés következtében előálló költségeket a 79/2015. számú törvény 81.§ 10. bekezdése szerint.

Az INSA Kft. (s.r.o.) és a MACHTRADE Kft. (s.r.o.) társaságok a szlovák piacon már több évtizede működő partnervállalatokkal együtt biztosítják az elemek és akkumulátorok gyűjtését, elszállítását és újrahasznosítását. A használt elemek és akkumulátorok komplex újrahasznosítására magasfokú technológiai és szakmai színvonaluk a garancia. A veszélyes hulladék szelektálásának és újrahasznosításának területén a két társaság globális méretekben is fontos piaci szerepet tölt be.

A használt elemek és akkumulátorok leadásával Ön is megakadályozhatja, hogy a bennük lévő veszélyes anyagok (erős savak, ólom, nehézfémek) a természetbe kerüljenek, így Ön is hozzájárul környezetünk védelméhez és megóvásához.

MACH TRADE spol. s r.o. / INSA spol. s r.o.